BART NOPPER

    PROPELLOR

 

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring als producer van reclame - fotografie en films.

Niet als een aaneengesloten periode, af en toe maakte ik een tussenstap naar een andere businesses,  zoals telecom en internet, waar ik oa. aan de wieg heb gestaan van de eerste betaalde internet site ter wereld.


De reclame en het setleven bleef echter altijd naar mij lonken en zo stond ik regelmatig toch weer op de set, als opnameleider of producer.

In 2002 resulteerde dit in de oprichting van Laboratorivm Films, samen met Krijn van Noordwijk en Robbert Jansen.

Bij Laboratorivm stond het "buiten de doos" denken in een hoog vaandel. Daar draaiden we commercials niet alleen op 35mm, maar ook op DV camera’s en maakten we A0 posters met digitale compactcamera’s.

Mijn tijd daar bevestigde ook dat creativiteit zich niet laat beperken tot een bepaald vakgebied. Waarom zou een art-director geen foto’s of muziek maken en waarom zou een producer dus geen regisseur kunnen worden?


Tijdens een grote, door mij geproduceerde, fotoshoot in de VS, heb ik zelf de camera ter hand genomen. Met een simpele consumentencamera heb ik een aantal films voor DSM Dyneema geregisseerd en gefilmd, die wereldwijd gebruikt worden.


Dit vond ik zo ontzettend leuk om te doen dat ik steeds meer zelf ben gaan regisseren.

Ik maak daarbij in veel gevallen gebruik van de Canon 5D MKII

In veel films doe ik zowel regie als camera.


Ik heb door de jaren heen geleerd om dingen anders aan te pakken, ik houd van het oplossen van technisch ingewikkelde shoots en heb veel ervaring met post-produktie.


De films op mijn showreel zijn allemaal voor een relatief laag budget gemaakt en laten zien dat met simpele technische middelen en het combineren van verschillende disciplines, zoals regie, camera en produktie, het heel goed mogelijk is om goede kwaliteit films te maken voor een beperkt budget.


Ik ben op verschillende manieren in te zetten. Als freelance regisseur en/of cameraman of ik kan de complete productie verzorgen via mijn eigen produktiemaatschappij.


ContactContact.html